logo
www.oXRISTOS.com          "ΑΓΑΠΗ και ΧΡΙΣΤΟΤΗΤΑ ®"
Αρχική
ΑΓΑΠΗ & ΧΡΙΣΤΟΤΗΤΑ ®
Δράση των Θεραπειών
Σχετικά με εμάς
Η " ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΙΣΗ ® "
Η "Μεταμόρφωση"
"Καθαρισμοί"
"Προγραμματισμοί"
Ενεργειακές Κάρτες
Κρυσταλλοθεραπεία
Πρόληψη και Θεραπεία
Ψυχή και Πνεύμα
Ψυχή και Κάρμα
Σημαντικά Ερωτήματα
Επαφή μαζί μας

 



                                     Πνευματική ΑΣΚΗΣΗ με Θέμα: 

                                 "Ψυχή και διαχειρισμός του Κάρμα"





Αγαπητές φίλες,
αγαπητοί φίλοι,

η Ψυχή του καθενός μας, αποτελεί μία "ομούσια τω Θεώ" ευλογημένη έκφραση της Θεϊκής Δημιουργίας, που βάση του Θεϊκού Σχεδίου και της Ελέυθερης Βούλησης ("Σχέδιο της Ψυχής") ενσαρκώνεται στον υλικό κόσμο για να πάρει κάποια βιώματα ή εμπειρίες και να εξελιχθεί απαραίτητα, ώστε κάποτε να επιστρέψει εκεί, απ΄ όπου προέρχεται και να συγχωνευτεί με Αυτόν, που τη δημιούργησε κατ΄ εικόνα Του, δηλαδή με το ΘΕΟ "Πατέρα και Δημιουργό", πετυχαίνοντας τότε τη Θέωσή της.
 
Όταν η Ψυχή διέρχεται τα κατώτερα επίπεδα της Θεϊκής Δημιουργίας (ξεκινώντας, καθώς "κατεβαίνει", από το λεγόμενο "αιτιατό επίπεδο" - τα άλλα δύο είναι το λεγόμενο "αστρικό" και το "υλικό") της προσδίδεται ο Νούς ως απαραίτητο εργαλείο για να "πορευτεί", να βιώσει τις εμπειρίες, τα αισθήματα, τα συναισθήματα, κτλ. και να εξελιχθεί.

Η Ψυχή με τη σειρά της "εξοπλίζει" το νου με τη λεγόμενη "Συνειδητότητα", δηλαδή με την επίγνωση ότι η Ψυχή είναι μία αυτόνομη "ανώτερη Θεϊκή Δημιουργία" με μία συγκεκριμένη αποστολή στα κατώτερα επίπεδα της Θεϊκής Δημιουργίας (δηλ. στο αιτιατό, αστρικό και υλικό επίπεδο), προκειμένου ο νους να καταλάβει, ποια είναι η αποστολή της Ψυχής, τι θέλει αυτή να βιώσει στην εκάστοτε "κάθοδό" της και να τη βοηθήσει κατάλληλα σε αυτό της το εγχείρημα, πρωτού αυτή επιστρέψει ξανά στα ανώτερα επίπεδα της Θεϊκής Δημιουργίας, προκειμένου να "θεωθεί".

Οι ροπές, οι τάσεις και οι καταβολές του νου, καθώς επίσης τα ένστικτα και οι επιθυμίες του παρακινούν την Ψυχή στο "Νόμο της Αιτίας και του Αποτελέσματος", δηλαδή σε αυτό που αποκαλούμε "ΚΑΡΜΑ".

Όλες οι φιλοσοφικές τάσεις και όλοι οι λαοί αποδέχονται το Συμπαντικό Νόμο του Κάρμα, δηλαδή της σχέσης μεταξύ αιτίας και αποτελέσματος. Ο λαός μας λέει: "ό,τι σπείρεις θα θερίσεις" και
"αν κάνεις το καλό, το καλό θα σου έρθει πίσω, αν κάνεις το κακό, κακό θα σε βρει".

Το Κάρμα δημιουργείται στην άνθρωπινη Ψυχή από τις δραστηριότητες στις οποίες την οδηγεί ο νους που της έχει προσδοθεί, και αποτελεί την αιτία, αλλά και την αναγκαιότητα που η Ψυχή ενσαρκώνεται, φεύγει (μετά το θάνατο προς το "αστρικό" ή το "αιτιατό" επίπεδο) και ξαναενσαρκώνεται στο υλικό επίπεδο (δηλαδή σε ένα άλλο ανθρώπινο σώμα).

Η Ψυχή δεν μπορεί να επιστρέψει στα ανώτερα πνευματικά επίπεδα και να θεωθεί, όσο το "καρμικό της υπόλοιπο" είναι "χρεωστικό", δηλαδή, όσο η Ψυχή χρωστά ανταπόδοση στο Σύμπαν ή σε άλλες Ψυχές, με άλλα λόγια, όσο η Ψυχή πρέπει να διαχειριστεί, να διευθετήσει ή να ξεχρεώσει το (αρνητικό της) Κάρμα στο οποίο την έχει υποβάλλει ο νους από την στιγμή που της προσδόθηκε !!!

Χωρίς να θέλουμε να επεκταθούμε σε πολύ βαθιά πνευματικά πεδία, αξίζει να αναδείξουμε ότι όλοι οι άνθρωποι ερχόμαστε στη Γη σε μία συγκεκριμένη χρονική στιγμή, σε ένα συγκεκριμένο κοινωνικό και οικογενειακό περιβάλλον, με μία συγκεκριμένη (καρμική) αποστολή, η οποία ναι μεν αποτελεί έκφραση της Ελεύθερης Βούλησης της ενσαρκωμένης Ψυχής, αλλά συνδιαμορφώνεται από την αναγκαιότητα να υπάρξει ένας κατάλληλος καρμικός διαχειρισμός και να διευθετηθεί ή να ξεχρεωθεί το κάρμα του παρελθόντος, δηλαδή οι επιθυμίες, οι επιλογές, οι υποσχέσεις και οι υποχρεώσεις της Ψυχής από προηγούμενες ενσαρκώσεις της!

Συνήθως οι Ψυχές κατεβαίνουν στον υλικό κόσμο "κατά αγέλες" και συναντιώνται σε μία χρονική περίοδο, σε μία συγκεκριμένη κοινωνία ή οικογένεια, είτε γιατί γνωρίζονται από παλιά και έχουν συμφωνήσει να ξαναβρεθούν για να διαχειριστούν και να διευθετήσουν το κάρμα τους, είτε γιατί στο περιβάλλον που ενσαρκώνονται αισθάνονται οικεία, γιατί αυτό τους είναι γνώριμο και έτσι επιλέγουν εκ νέου να εξελιχθούν εκεί.
Έτσι μπορεί δύο ή περισσότεροι άνθρωποι να ξανασυναντηθούν σε μία καινούργια ενσάρκωση, αν δεν πρόλαβαν ή δε μπόρεσαν να βιώσουν ή να ολοκληρώσουν αυτά που ήθελαν ή ξεκίνησαν να κάνουν σε περασμένες ζωές! Μπορεί να ξανασυναντηθούν σε μία νέα ενσάρκωση για να διδάξει, να στηρίξει, να προστατέψει, να αγαπήσει, να συγχωρέσει ή ακόμα και να πληγώσει ο ένας τον άλλον.
Είναι δε σύνηθες φαινόμενο, να πεθαίνει ένας παππούς και να ξαναγεννιέται ως παιδί του πρώην εγγονιού, γιατί δε θέλει η Ψυχή του να αποχωριστεί το συγκεκριμένο σόι, να ξανασυναντιώνται δύο άνθρωποι για να παντρευτούν (επιτέλους) ή/και να τεκνοποιήσουν, αν αυτό δεν κατέστη δυνατό σε προηγούμενες ζωές (και άρα αποτελεί απωθημένο των Ψυχών τους), να συναντά κάποιος εκείνον που "παλαιότερα" είχε πληγώσει, αδικήσει, εκμεταλευτεί, σκοτώσει, κτλ, με σκοπό να εισπράξει από εκείνον "ίδιο" ή "ανάλογο" συναίσθημα με αυτό που ο ίδιος (ο "άδικος") είχε "σπείρει" σε προηγούμενη ζωή, κτλ.
 
Με βάση τα παραπάνω ο πνευματικός άνθρωπος οφείλει να διακρίνει την αποστολή ή Σχέδιο της Ψυχής του, που αποτελεί ένα "συμφωνημένο συνονθήλευμα" παλιών ή/και καινούργιων επιθυμιών, εμπειριών, δοκιμασιών, εργασιών και εξετάσεων στον Υλικό Κόσμο.
Έτσι η Ψυχή για να μπορέσει να εγκαταλείψει τα επίπεδα της κατώτερης Θεϊκής Δημιουργίας και να θεωθεί, πρέπει επιτέλους να αποδείξει, όχι μόνο ότι διακρίνει την αποστολή της στην εκάστοτε ενσάρκωση, αλλά και ότι είναι σε θέση να διαχειριστεί και να διευθετήσει επάξια το κάρμα της, ότι ξέρει και μπορεί να φέρει σε πέρας τη συγκεκριμένη καρμική αποστολή της, να περάσει τις πνευματικές και συμπαντικές δοκιμασίες που έχει αναλάβει, και εντέλει, να ξεχρεώσει ολοκληρωτικά το αρνητικό καρμικό της υπόλοιπο, εφόσον αυτό ακόμα υφίσταται !!!

Σκοπός της παρακάτω Άσκησης είναι, μέσα από γεγονότα που μας διδάσκει η ζωή στην καθημερινότητα και στο πέρασμα των αιώνων, να αποκτήσουμε μία "πνευματική πυξίδα", για να μπορέσουμε να πορευτούμε πνευματικά σε μία ανοδική και εξελικτική πορεία χωρίς οπισθοδρόμηση, στο δρόμο προς τη Θέωση της Ψυχής μας.

Αν θέλετε, προσπαθείστε να συμμετέχετε στην παρακάτω άσκηση, ή προβληματιστείτε τουλάχιστον με τα "δρώμενα". Με τη συνειδητή Πνευματική Άσκηση και με Θεία Καθοδήγηση η Ψυχή σας θα μπορέσει να διαχειριστεί κατάλληλα και με εμφανή επιτυχία (εκ του αποτελέσματος δηλαδή) ανάλογες περιπτώσεις!

Καλή σας Επιτυχία !!!




                       Πνευματική ΑΣΚΗΣΗ με Θέμα: "Ψυχή και διαχειρισμός του Κάρμα"



                                                                       ΠΡΑΞΗ ΠΡΩΤΗ



Στη Γερμανία του 2ου παγκοσμίου πολέμου γνωρίζονταν και αγαπιώνταν απαράμιλλα δύο άτομα, ένας άνδρας και μία γυναίκα και οι δύο γιατροί στο επάγγελμα, οι οποίοι ήταν μεν συντοπίτες και γείτονες, αλλά σπούδασαν και μαζί. Ο έρωτάς τους ήταν τόσο ανυπέρβλητος, που αισθανόντουσαν ότι προφανώς γνωρίζονταν και από περασμένες ζωές και ήθελαν να παντρευτούν και να κάνουν οικογένεια. Είχαν ήδη αρραβωνιαστεί μυστικά και είχαν ξεκινήσει ερωτική σχέση, αποτέλεσμα της οποίας ήταν η γυναίκα να μείνει έγκυος, κάτι που αρχικά οι δυό τους δε γνώριζαν.
Σε λιγότερο από 2 εβδομάδες, ο άντρας επιστρατεύεται ξαφνικά ως γιατρός και πρέπει να φύγει για το μέτωπο. Της λέει με πόνο "Αγάπη μου, θα γυρίσω πολύ σύντομα και θα παντρευτούμε, στο υπόσχομαι!" Εκείνη του λέει: "Αγάπη μου, θα σε περιμένω όσο χρειαστεί, μόνο να προσέχεις, κάντο για την αγάπη μας!" Έτσι αποχωρίστηκαν.

Μετά από 2-3 εβδομάδες έφτασε ένα ανακοινωθέν, ότι ο γιατρός έπεσε στο μέτωπο. Η θλίψη ήταν μεγάλη σε όλη τη γειτονιά, όπου μεταδώθηκαν τα νέα, αλλά ιδιαίτερα στην κοπέλα γιατρό που έχασε τον καρμικό έρωτα της ζωής της την ώρα που κουβαλούσε το παιδί τους μέσα της!
Ως γιατρός η ίδια δεν τόλμησε ούτε στιγμή να σκεφτεί να κάνει έκτρωση. Θεώρησε πιο ηθικό να "τα φτιάξει" με έναν από τους πολλούς θαυμαστές της στη γειτονιά και να τον πείσει να παντρευτούν σύντομα, χωρίς να του μαρτυρήσει ποτέ, ότι το παιδί το είχε συλλάβει από τον μεγάλο καρμικό έρωτά της, που δυστυχώς δεν μπόρεσε να κρατήσει την υπόσχεσή του και να γυρίσει να την παντρευτεί, αλλά έπεσε πρόωρα στο παιδίο της μάχης.
Τελικά η γιατρός παντρεύτηκε το νέο της σύντροφο (δυστυχώς δεν μπόρεσε ποτέ να τον δεί ως μεγάλο της έρωτα, αφού η Ψυχή της ήταν ταγμένη και προσκολλημένη στο γιατρό που χάθηκε) και έφερε στον κόσμο μετά από 7 μήνες το παιδί του μεγάλου έρωτά της!

Μετά από 3 χρόνια όμως βλέπει ξαφνικά μία μέρα γυρίζοντας σπίτι της μαζί με το παιδί της ξανά το μεγάλο έρωτά της, δηλ. το γιατρό που ως εκ θαύματος δεν είχε πέσει στο μέτωπο, αλλά είχε πιαστεί αιχμάλωτος γι΄ αυτό και δε μπόρεσε ποτέ να της γράψει, ενώ αυτός ζούσε μόνο για κείνη και το μόνο που σκεφτόταν ήταν πότε θα την παντρευτεί.
Σάστισαν κι οι δυό τους, όταν ξανασυναντήθηκαν μετά από σχεδόν 3 χρόνια. Ήταν φθινόπωρο του 1944. Η χαρά τους επισκιάστηκε από τη θλίψη που δημιούργησε μέσα τους σε λίγα μόνο δευτερόλευτα η συνειδητοποίηση του όλου σκηνικού, στον καθένα τους από διαφορετική οπτική:

Ο άντρας είδε την αγάπη της ζωής του, η ύπαρξη της οποίας του έδινε δύναμη ν΄αντέξει τα δεινά του πολέμου, να κρατάει ένα αγοράκι από το δεξί της χέρι, στο οποίο φορούσε βέρα, η οποία όμως δεν ήταν η δική του (αυτή του αρραβώνα τους, που της είχε περάσει στο αριστερό).
Η γυναίκα είδε τον άντρα της ζωής της, που θεωρούσε νεκρό, να εμφανίζεται μπροστά της, την ώρα που εκείνη κρατούσε το παιδί του, το οποίο όμως εκείνος δεν γνώριζε, και το οποίο τώρα ήταν μοιραίο να βιώνει έναν άλλον άντρα ως πατέρα του, έναν άντρα που η μητέρα του δεν μπόρεσε ποτέ τελικά να αγαπήσει, αφού στη συνέχεια τα αισθήματά της για το "χαμένο γιατρό" ξαναφούντωσαν.

Η γυναίκα με αμηχανία και πόνο (και όχι με τη χαρά που θα ήθελε υπό άλλες συνθήκες) του αποκάλυψε όλη την αλήθεια και του ζήτησε να σεβαστεί τη νέα της κατάσταση, ότι δηλαδή πρέπει τώρα να τιμήσει τον άντρα που ή μοίρα της έστειλε να μεγαλώσει ως πατέρας το παιδί εκείνου που τώρα ξαναέβλεπε μπροστά της, του μεγάλου έρωτά της. Στο παιδί της και στο σύζυγό της δεν αποκάλυψε ποτέ τίποτα!

Η τραγική γυναίκα και ο τραγικός γιατρός βλέπονταν καθημερινά - και ως γείτονες, αλλά και ως γιατροί στο ίδιο νοσοκομείο - και βίωναν μία πραγματική "Αγγελική Αγάπη" (χωρίς όμως να έχουν γίνει ακόμα "Άγγελοι"), αλλά ταυτόχρονα και ένα ανεκπλήρωτο ερωτικό πάθος, αφού δεν συνευρέθηκαν ποτέ σεξουαλικά, διότι η γιατρός είχε υποσχεθεί να τιμήσει το στεφάνι της, άσχετα αν δε μπόρεσε ποτέ να αγαπήσει το σύζυγό της, και ο γιατρός αυτό το σεβάστηκε, παρόλο που είχε μαζί της ένα παιδί και θα είχε κάθε λόγο να επιδιώξει να διεισδύσει στο γάμο της και να την κάνει να χωρίσει για να ζήσουν μαζί με το παιδί τους!
Ο τραγικός γιατρός κράτησε την υπόσχεσή του και την αξιοπρέπειά του (έτσι θεώρησε ότι έπρεπε στην τότε εποχή να πράξει!) και προτίμησε να βιώνει το παιδί του ως γείτονας και ως συνάδελφος της μητέρας, αλλά δεν επιχείρησε ποτέ να κάνει κάτι που θα μπορούσε να εκθέσει την καρμική του Αγάπη απέναντι στο σύζυγό της και στο κοινωνικό της περιβάλλον. Έτσι ούτε αυτός αποκάλυψε ποτέ την αλήθεια!

Το παιδάκι πέθανε σε ηλικία 8 χρόνων από παιδική αρρώστια. Παρόλο που και οι δύο φυσικοί γονείς του ήταν γιατροί και έκαναν τα πάντα να το σώσουν, η Ψυχή του επέλεξε να φύγει. Προφανώς και ήξερε την αλήθεια και με την αποχώρησή της από το σώμα του παιδιού ήθελε να τους ανοίξει το δρόμο για να εκπληρώσουν τον καρμικό τους έρωτα, αφού τότε δεν θα υπήρχε λόγος για να μην πάρει διαζύγιο η γιατρός με το σύζυγό της και να παντρευτεί επιτέλους "το γιατρό της".

Οι συνθήκες όμως της θλίψης μετά από τον πρόωρο και γι΄ αυτούς άδικο χαμό του παιδιού τους δεν τους επέτρεψαν ποτέ να ολοκληρώσουν την καρμική τους σχέση.
Οι Ψυχές τους προτίμησαν να φύγουν κι αυτές σε σχετικά μικρή ηλικία δίνοντας ένα μεγάλο ραντεβού και μία υπόσχεσης ζωής, ότι στην επόμενη ενσάρκωση θα ξαναβρεθούν για να ολοκληρώσουν ό,τι τους στέρησε ο πόλεμος και η λεγόμενη "μοίρα" και αφού βιώσουν με πάθος έναν ανεκπλήρωτο έρωτα και μία πραγματικά μεγάλη και αληθινή Αγάπη, θα προτιμήσουν να φύγουν ενωμένοι για πάντα από τη Γή, επιδιώκοντας επιτέλους να γίνουν Άγγελοι με τη βοήθεια του Θεού!!! 



                                                                     ΠΡΑΞΗ ΔΕΥΤΕΡΗ



Στις αρχές του 21ου αιώνα ένας μεσίτης ηλικίας 30 ετών αποφασίζει να διαφημίσει ένα ακίνητο και το βάζει στην εφημερίδα.
Μία μεσίτρια 25 ετών συμπτωματικά ψάχνει για έναν πελάτη της ένα ανάλογο ακίνητο. Βλέπει την αγγελλία και παίρνει τηλέφωνο το μεσίτη. Κλείνουν ένα επαγγελματικό ραντεβού για να συζητήσουν για την ενδεχόμενη αγοραπωλησία και διαπιστώνουν μεταξύ τους μια αμοιβαία συμπάθεια. Ο 30χρονος μεσίτης αισθάνεται μάλιστα μία ιδιαίτερη και προς στιγμήν ανεξήγητη έλξη για την κοπέλα, που διαφέρει όμως "ποιοτικά" από ανάλογα συναισθήματα που είχε στο παρελθόν βιώσει συναντώντας άλλες γυναίκες.
Οι δυο μεσίτες καταλήγουν τελικά στην αγοροπωλησία του ακινήτου με δίκαιο τρόπο και για τους δύο πελάτες τους και η μεσίτρια επιθυμεί να καλέσει το μεσίτη σε επαγγελματικό δείπνο για να γιορτάσουν το κλείσιμο της δουλειάς που επέφερε και στους δύο μία πολύ καλή προμήθεια.
Η μεσίτρια τον καλεί στο σπίτι της γιατί χαίρεται να μαγειρεύει η ίδια, ιδιαίτερα στην καινούργια εντοιχιζόμενη κουζίνα της, που λίγες μέρες πριν της είχε κάνει δώρο ο σύντροφός της, σε μία προσπάθειά του να αναθερμανθεί η σχέση τους, που κατά καιρούς πέρασε κάποιες δοκιμασίες. Έτσι ο 30χρονος μεσίτης έμαθε για τη σχέση της 25χρονης μεσίτριας με κάποιον άλλον άντρα, μάγειρα, ηλικίας 28 ετών, με τον οποίο όμως δε συζούσε.

Στο δείπνο γνωρίστηκαν για πρώτη φορά τους και οι τρεις, αφού η μεσίτρια λόγω της βραδυνής ώρας, και για να μη δίνει χωρίς λόγο δικαιώματα, είχε καλέσει και το σύντροφό της στο δείπνο, και άρα είχε μαγειρέψει και για τους τρείς τους.
Παρόλο που ο 30χρονος μεσίτης αισθάνθηκε ακόμα μεγαλύτερη έλξη για την μεσίτρια στο δείπνο, και θεωρητικά η παρουσία του συντρόφου της θα έπρεπε να τον ενοχλεί ή να τον κάνει να ζηλεύει, εντούτοις ο μεσίτης αισθανόταν μία ανεξήγητη οικειότητα και με τους άλλους δύο και δε ζήλευε καθόλου. Στο δείπνο αναπτύχθηκε τελικά μία αμοιβαία συμπάθεια μεταξύ όλων.

Αυτό που "μπέρδευε" όμως τον μεσίτη, ήταν ότι η μεσίτρια ενώ είχε σχέση, του εξέπεμπε - ίσως και χωρίς η ίδια να το αντιλαμβανόταν συνειδητά - ένα "απροσδιόριστο ενδιαφέρον" να τον γνωρίσει καλύτερα ώς άτομο. Αυτό του δημιούργησε ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον και ακόμα μεγαλύτερη έλξη για την κοπέλα!
Ο μεσίτης θα μπορούσε να χτίσει πάνω σ΄ αυτόν τον παλμό που εισέπραξε και να επιχειρήσει να "διεμβολήσει" τη σχέση της κοπέλας με το σύντροφό της. Κάτι τέτοιο γίνεται άλλωστε συνεχώς στις σχέσεις των ανθρώπων. Ίσως και να το έκανε στο παρελθόν σε μία αντίστοιχη περίπτωση, αφού πάντα πίστευε, ότι ο άντρας πρέπει να κάνει το πρώτο βήμα, αλλά κάτι τον κράταγε. Έτσι μπόρεσε πιο εύκολα να σεβαστεί τις αρχές του, δηλαδή : "μην κάνεις στους άλλους, αυτό που δε θέλεις να σου κάνουν", και επειδή ο ίδιος δεν επικροτούσε ποτέ τις παράλληλες σχέσεις, δεν έκανε ποτέ το πρώτο βήμα προς την κοπέλα, αλλά συνέχιζε να πιστεύει, ότι δεν έχει το δικαίωμα να χωρίσει δύο ανθρώπους που αγαπιούνται και είναι σε σχέση.

Κράτησε την επαφή του και με τους δύο, δείχνοντας στην κοπέλα διακριτικά και με αξιοπρέπεια μόνο το ενδιαφέρον του - όχι όμως τα αισθήματά του, που ναι μεν ένιωθε και απολάμβανε μέσω της διαχρονικής Ψυχής του, που όμως δεν επέτρεπε να αναδυθούν στον αφρό της καρδιάς του, για να μην πληγωθεί, εάν αυτά δε θα μπορούσαν να εκτιμηθούν και να ανταποδωθούν από την κοπέλα, επειδή αυτή βρισκόταν σε σχέση.
Ο μεσίτης διαισθανόταν ότι τους τρείς τους τούς σκέπαζε το πέπλο μιας αόρατης μοίρας που κρατούσε ένα σημαντικό μυστικό. Γι αυτό και ήταν πολύ προσεκτικός στις κινήσεις του και απλά περίμενε.

Μετά από 3 μήνες ο μεσίτης επισκεύτηκε έναν οδοντίατρο και εκεί χρειάστηκε να του γίνει μία εγχείρηση η οποία προϋπέθετε μία νάρκωση. Ο οδοντίατρος είχε ειδικευθεί σε εγχειρίσεις όπου "νάρκωνε" τους ασθενείς με ύπνωση. Έτσι ο μεσίτης δέχθηκε να υπνωτιστεί. Κατά τη διάρκεια της ύπνωσης ο μεσίτης είδε και αισθάνθηκε την Ψυχή του να βγαίνει από το σώμα του και να επιστρέφει στην μόλις προηγούμενη ζωή του.
Η Ψυχή του αυτόνομα μεταφέρθηκε στη Γερμανία του 2ου παγκοσμίου πολέμου και παρακολούθησε όλα όσα διαδραματίστηκαν στην 1η πράξη. Τότε κατάλαβε, τί κοινό μυστικό ένωνε το μεσίτη με την μεσίτρια (που δέν μπόρεσε ποτέ να ξεχάσει) και το σύντροφό της από το κοινό δείπνο:

- Ο 30χρονος μεσίτης ήταν ο γιατρός που γύρισε από τον πόλεμο.
- Η 25χρονη μεσίτρια ήταν η γιατρός που γέννησε το παιδί τους.
- Ο 28χρονος μάγειρας, σύντροφος της μεσίτριας που τελικά ποτέ δεν έκανε το μεσίτη να ζηλέψει, ήταν ο κοινός γιός τους που έφυγε σε ηλικία 8 ετών!

Αυτά τα αρχικά, αλλά και άλλα "απίστευτα" (όπως π.χ. ότι η γερμανίδα γιατρός δεν είχε γάλα για να θηλάσει το παιδί της), τα επιβεβαίωσε ο μεσίτης με διαδοχικές συνεδρίες σε υπνωτιστές, μέντιουμ και οραματιστές, και όλες οι πληροφορίες είναι ασφαλείς για αυτόν πλέον, έτσι ώστε να τις θεωρεί ναι μεν μία "ασύλληπτη", αλλά και μία "πέρα ως πέρα αληθινή πραγματικότητα" που δεν επιδέχεται πλέον αμφισβήτηση. Έμαθε επίσης ότι οι δύο ερωτευμένοι γιατροί είχαν ζήσει στη Γερμανία του 2ου παγκοσμίου πολέμου για 19η φορά ως "ζευγάρι", και πάντα στο παρελθόν ο γιατρός ήταν άνδρας και η γιατρός γυναίκα. Σε μία από τις 18 προηγούμενες ζωές είχαν αποκτήσει ένα παιδί, όμως ποτέ δεν κατάφεραν να παντρευτούν.
Άρα συνολικά το ζευγάρι είχε ενσαρκωθεί 19 φορές, η τωρινή τους ενσάρκωση είναι η 20η, τα δύο άτομα έχουν συνάψει κατά το παρελθόν ολοκληρωμένες ερωτικές σχέσεις, έχουν αποκτήσει συνολικά 2 παιδιά σε διαφορετικές ζωές, αλλά ποτέ δε μπόρεσαν να παντρευτούν!!!


ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΑΣΚΗΣΗΣ :

1) Πως πρέπει να διαχειριστούν οι ήρωές μας τις σχέσεις τους σε αυτήν την παρούσα ζωή τους.

2) Πρέπει ο 30χρονος μεσίτης να μιλήσει; Μόνο αυτός ξέρει το μυστικό.

3) Αν ναι σε ποιον; Στην 25χρονη μεσίτρια, στον 28χρονο μάγειρα σύντροφό της ή και στους δύο;

4) Από ποιον εξαρτάται πρωτίστως (και γιατί) η ήπια και ομαλή λύση του γόρδιου δεσμού όλων τους;


Βοηθητική απάντηση :

Δεν υπάρχουν αποκλειστικές συνταγές-απαντήσεις, αλλά πνευματικές προσεγγίσεις, με γνώμωνα τους καρμικούς συσχετισμούς, τις καρμικές οφειλές και τα επιμέρους Σχέδια των 3 Ψυχών.


Άρα το βασικό ερώτημα είναι:

Τι θέλει ο ένας απ΄ τον άλλον σε αυτήν τη ζωή και πως οφείλει να διαχειριστεί τα δεδομένα που του παρουσιάζονται;


Βοήθεια προς έναν πνευματικά "σωστό" διαχειρισμό:

1) Να θυμηθούμε ποια ήταν η υπόσχεση των Ψυχών των δύο γιατρών: να ξανασυναντηθούν για να βιώσουν τον ανεκπλήρωτο έρωτά τους, προτού γίνουν Άγγελοι.

2) Να διαπιστώσουμε τη χρονική σειρά της νέας ενσάρκωσης των τριών τους:
πρώτα ο γιατρός, μετά το κοινό παιδί (αυτο πνευματικά σημαίνει, ότι το παιδί ακολούθησε πρώτο τον πατέρα) και μετά η γιατρός, που ενώ είχε περισσότερο χρόνο να σκεφτεί και να αρνηθεί να ενσαρκωθεί, εντούτοις ακολούθησε και τους δύο και τελικά ήταν αυτή που πρώτη έδωσε κάτι (π.χ. τον εαυτό της, το κορμί της, τον έρωτά της, την Αγάπη της) στο παιδί της από την προηγούμενη ζωή.

3) Να μην ξεχάσουμε την καρμική σχέση των γονιών με το 8χρονο παιδί τους.

α) Τί μπορεί να θέλει το παιδί πρωτίστως από τον πατέρα του; Μήπως να βιώσει προστασία, αγάπη και εξέλιξη ή καθοδήσηση από αυτόν στη νέα ζωή, επειδή αυτά τα στερήθηκε στην προηγούμενη ζωή; Ή μήπως να συγκρουστεί μαζί του για μία γυναίκα που αγάπησαν παλιά, δηλαδή για μια κοινή αγάπη;

β) Ποιός τελικά θα "καταλήξει" (ή μάλλον ποιος είναι καρμικά προδιαγεγραμμένο) να υποχωρήσει σε σχέση με την ίδια γυναίκα που προφανώς διεκδικούν και οι δύο στην καινούργια ζωή, ο καθένας από διαφορετική τροχιά και προφανώς με διαφορετική κατάληξη;

γ) Τι μπορεί να θέλει το παιδί από τη μητέρα του στη νέα ζωή; Να τη δεί σεξουαλικά ως ερωμένη ή μήπως να βιώσει προστασία και αγάπη σε συμπληρωματικό βαθμό, επειδή δε χόρτασε την αγάπη της ως μητέρα σε προηγούμενη ζωή; Υπάρχει περίπτωση να διαγράφεται μία άτυπη μορφή ενός "οιδιπόδειου συμπλέγματος" σε πνευματική διάσταση ή με πνευματική αιτία;

δ) Μπορεί μία τέτοια σχέση μεταξύ τους να έχει μόνιμη προοπτική, ή μήπως είναι ένα απαραίτητο στάδιο να εκπληρωθεί προσωρινά μία ανεκπλήρωτη αθώα αγάπη, που δεν ολοκληρώθηκε, να πάρουν οι δύο τους τα αναγκαία βιώματα και μετά να προχωρήσουν στη ζωή τους, χωρίζοντας ως ζευγάρι, αλλά διατηρώντας μία "αγγελική" αγάπη σε συμπαντικό επίπεδο;

ε) Μήπως η σεξουαλική επαφή είναι η απαραίτητη οδός για να βιώσει η παλιά Ψυχή ενός πρώην παιδιού το στήθος της μητέρας του στην καινούργια ζωή, επειδή εκείνη ως πρώην μητέρα του στην προηγούμενη ζωή δεν είχε γάλα να το θηλάσει, από το σοκ που έπαθε στην εγκυμοσύνη της (ή από άλλο λόγο, π.χ. από ντροπή ή ανασφάλεια ή ενοχή που είπε ψέμματα στο σύζυγό της σχετικά με την πατρότητα), όταν πληροφορήθηκε το χαμό του αγαπημένου της;

4) Ποιός άνδρας, γιατί και λόγω ποιάς πνευματικής προσέγγισης θα μπορέσει να κερδίσει τελικά τη γυναίκα ως μόνιμο σύντροφο της ζωής του, αν η Ψυχή της γυναίκας έχει όντως αποφασίσει να καταλήξει στη ζωή της με έναν απ΄ τους δύο;
Αυτός ό άνδρας, του οποίου η σχέση του με τη γυναίκα θα μπορούσε να έχει τη μεγαλύτερη "Δυναμική", αυτός προφανώς θα καταλήξει μαζί της, το ερώτημα όμως είναι πότε;


Άρα γίνεται αντιληπτό, ότι τον κομβικό ρόλο στη σχέση των τριών τους τον έχει η γυναίκα.


Πώς θα όφειλε να διαχειριστεί το όλο θέμα η γυναίκα:


1) Θα όφειλε να προσευχηθεί και να ζητήσει βοήθεια και καθοδήγηση από το Θεό και το λεγόμενο "Ανώτερο Εαυτό" της.

2) Θα όφειλε να ακούει την Ψυχή της, καθώς θα της ζητά μόνιμα να της αποκαλύπτει το Σχέδιό της σ΄ αυτήν τη ζωή.

3) Θα όφειλε να αφουγκραστεί τη φωνή της καρδιάς της και να προσδιορίσει τα αισθήματα που ενδεχομένως έχει αναπτύξει ή πιθανόν να αναπτύξει και προς τους δύο άντρες.

4) Θα όφειλε να προσδιορίσει τις επιθυμίες της ως προς την προσωπική και επαγγελματική της ζωή (π.χ. θέλει να παντρευτεί και να κάνει παιδιά, με ποιον άντρα θα είχε επαγγελματικά κοινή πλεύση, ή καλύτερη επαγγελματική-οικονομική προοπτική, αν αυτό είναι για εκείνη σημαντικός παράγοντας για τη λήψη της απόφασής της), και να διερευνήσει ή να προσπαθήσει να διαισθανθεί, ποιος άντρας θα ήταν ο κατάλληλος να τη συνοδέψει στη συγκεκριμένη διαδρομή της που ΜΟΝΗ της ΟΜΩΣ αυτή θα επιλέξει, μετά βεβαίως και από καθοδήγηση από το Θεό και τον Ανώτερο Εαυτό της.

5) Θα όφειλε να είναι ειλικρινής και με τους δύο άντρες χωρίς να ξεκινήσει παράλληλη σχέση. Αν δεν έχει ξεκαθαρίσει τα αισθήματα και τις επιθυμίες-στόχους της, τότε είναι καλύτερο να κάνει ένα διάλειμμα, ένα time out και με τους δύο για να ξεκαθαρίσει το τί πραγματικά θέλει.

6) Μυστική παράλληλη σεξουαλική σχέση σημαίνει "πλήγμα στην έννοια της Αγάπης" και προδοσία και στους δύο, και σημαίνει ότι η γυναίκα έτσι ξεκινάει καινούργιο αρνητικό κάρμα, το οποίο την καθυστερεί στην ψυχική και πνευματική της εξέλιξη στην πορεία της προς τη Θέωση!

7) Αν δεν μπορεί να επιλέξει, αν είναι μπερδεμένη, επειδή διαπιστώνει ότι ναι μεν έχει αισθήματα για το σύντροφό της (τα οποία μπορεί να μην είναι μόνο αγάπης, αλλά και ευθύνης ή ενοχής ή υποχρέωσης ή "προστατευτικής προέλευσης") αλλά αντιλαμβάνεται πάλι, ότι κάτι την ενοχλεί στην ίδια ισχύουσα σχέση που δεν είναι τέλεια, αλλά της αρκεί μέχρι να βρει κάτι καλύτερο, που θα την πείσει περισσότερο και θα της ανοίξει καινούργιους ορίζοντες και προοπτικές σε πολλά θέματα και τομείς της ζωής της, τότε τί κάνει;

Τότε οφείλει (προς όφελος της Ψυχής της) να λάβει υπόψην της την "καρμική γνώση" που της μεταδώθηκε, δηλ. αναφορικά με τη σχέση των τριών τους από την περασμένη ζωή, για να μπορέσει να ερμηνεύσει και να διαχειριστεί, γιατί τελικά το ισχύον δεν είναι τέλειο και την ενοχλεί κάπου κάπου, έτσι ώστε να μη στερήσει στην Ψυχή της την ελπίδα να βιώσει το τέλειο με "το καινούργιο φλερτ", που όμως την κυνηγάει ως ο μεγάλος της καρμικός της Έρωτας ήδη επί 19 + 1 , δηλαδή επί 20 ζωές (κάπου 1400 χρόνια κοινής συμβίωσης) για να την παντρευτεί, ή που εκείνη τον έλκει διαρκώς για να την παντρευτεί επιτέλους, προτού κι οι δυό τους συγχωνευτούν ως αιώνιες Ψυχές και γίνουν Άγγελοι !!!


Τέτοια συναισθήματα και τέτοια μπερδέματα υπάρχουν στις 90% των σχέσεων στις σύγχρονες, μη συντηρητικές κοινωνίες, όπου υπάρχει ελευθερία στα ήθη και στις αντιλήψεις και άρα στην αντίληψη των σχέσεων!

Αυτό που βοηθά περισσότερο στο να λάβουμε τις σωστές αποφάσεις σε ανάλογες περιπτώσεις είναι η Αληθινή Πίστη στο Θεό, από τον οποίο προέρχεται η Καθοδήγηση, ο Σεβασμός στο Σχέδιο της Ψυχής μας, ο Σεβασμός στην Αξία της Αγάπης και ο Σεβασμός προς την Ψυχή των Άλλων !!!


Σας ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον σας !

Παναγιώτης

 

www.oXRISTOS.com - www.oAGGELOSmou.com  | info@oXRISTOS.com - info@oAGGELOSmou.com